Wat houdt boomchirurgie in?

Het verschil met een boomsnoeier

Noem een boomchirurg nooit een boomsnoeier of omgekeerd. Beiden snoeien bomen, maar hebben een volledig andere insteek. Een boomsnoeier werkt namelijk vooral vanuit esthetisch oogpunt. Zo snoeit hij uitgroeiende takken, zodat de boom zijn vorm behoudt en let hij erop dat de kruin niet te overdadig groeit. Daarnaast verwijdert hij dode takken en dunt hij bladmassa uit om extra lichtinval te creëren. Bij vruchtdragende bomen haalt een boomsnoeier overbodige takken vakkundig weg om een rijke oogst te garanderen.

shutterstock 1524819185 1
Wat houdt boomchirurgie in

Ziektes doeltreffend bestrijden

Een boomchirurg richt zich dan weer op het verzorgende aspect in plaats van het esthetische. Bij zieke en beschadigde bomen stelt hij een diagnose en zoekt hij naar de geschikte behandeling (bv. extra grondbemesting). Hij gaat na of er schadelijke insecten aanwezig zijn en voert al dan niet een bodemonderzoek uit. Nadat een boomchirurg langsgekomen is, verkeert uw boom opnieuw in topconditie.

Verder pakt een boomchirurg stormschade aan. Hij verwijdert scheefhangende takken om de stabiliteit van de boom te herstellen en zorgt ervoor dat die weer mooi kan uitgroeien. Zwaar beschadigde bomen velt hij met behulp van gespecialiseerde klimtechnieken en apparatuur. Tot slot kan u een boomchirurg ook inschakelen om ongecontroleerde wildgroei (bv. plakoksels) tegen te gaan. Met chirurgische precisie verwijdert hij takken die in onnatuurlijke richtingen groeien en voorkomt hij dat de boom afbreekt en de omgeving beschadigt.

Heeft u zelf een boom die dringend verzorgd of bijgesnoeid moet worden? Vertrouw dan op Arborum Boombeheer uit Stekene. Wij zijn zowel in boomchirurgie als bomen snoeien thuis. Aarzel niet om uw vrijblijvende offerte aan te vragen!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn