Bomen planten in tuin

Hoe kiest u de juiste boom voor uw tuin?

Wilt u meer uitstraling en karakter aan uw tuin geven? Dan zijn bomen een echte lust voor het oog. Hun takken bewegen sierlijk heen en weer in de wind terwijl ze spelen met het licht van de zon. Bovendien zorgen ze voor meer biodiversiteit en voor gezonde leefomstandigheden. Bent u benieuwd welke boom perfect in uw tuin staat? Arborum helpt u graag verder met de juiste boomkeuze.

Welke soort kiezen?

Bomen komen voor in vele maten, vormen en kleuren. Wereldwijd vindt u meer dan 60.000 boomsoorten terug. Zoekt u eerder een groenblijvende boom, een boom die prachtig verkleurt in de herfst of een bladverliezende boom? Met de juiste verzorging gaat een boom een heel leven mee. Denk daarom goed na over de juiste soort. De experten van Arborum  geven u dankzij hun uitgebreide kennis over plantenteelt steeds een advies over welke boomsoorten het beste in uw tuin passen.

74440162 534860127306672 313056468238598144 n e1618930133467
Bomen planten in tuin

Waar plaatsen?

In de zomer zorgt een boom voor verkoeling dankzij zijn schaduw afhankelijk van waar u de boom zet. Hou daarom rekening met waar uw verkoelende schaduwplek precies valt wanneer uw boom volgroeid is. Weet u niet zeker of deze plaats geschikt is voor de optimale groei? Dan voert Arborum een grondige analyse uit voor u. We controleren de bodemgesteldheid, waterbalans en lichtbalans van de standplaats. Want enkel dankzij het geschikte bodemtype groeit uw boom uit tot een gezonde volwassen boom. Daarom voeren wij indien nodig eerst een gerichte bodemverbetering uit. Zo bent u zeker van een succesvolle en efficiënte aanplanting.

Wanneer planten?

Bomen in een pot kan u het hele jaar door planten. Maar let op, dit is niet zo wanneer u een boom in volle grond wenst te plaatsen. Het aanplanten van nieuwe bomen gebeurt het beste wanneer de boom zich in zijn rustperiode bevindt. De twee ideale periodes vallen in het voorjaar rond maart/april en in het najaar rond oktober/november.

Bent u op zoek naar professioneel advies over het aanplanten van bomen in uw tuin? Neem dan gerust contact op met Arborum Boombeheer in Stekene zodat we uw plan volledig samen kunnen uitwerken.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn