Gecertifieerd boomverzorger

Een gecertificeerd boomverzorger, wat is dat?

Snoeien, verzorgen en beschermen. Het blijft noodzakelijk om de gezondheid en goede groei van bomen te garanderen. Daarom stelden we binnen de sector algemene richtlijnen op die de minimale standaarden voor boomcontrole bepalen op Europees niveau. Dit gebeurde door de European Arboricultural Council (EAC). Dankzij het certificeringssysteem vindt u gecertificeerde boomverzorgers terug op twee niveaus: de European Tree Worker en de European Tree Technician. We leggen de verschillen voor u uit.

Wat is een European Tree Worker?

De term European Tree Worker of boomverzorger staat voor iemand die werken in en rond bomen uitvoert. Daarom staan er veel praktische vaardigheden centraal.  Dit gaat van basisboomcontrole tot snoeien, verankeren of rooien van bomen. Hiervoor gebruikt de ETW verschillende technieken die hij al klimmend of met een hoogwerker verwezenlijkt op grote hoogte.
Deze boomverzorgingswerkzaamheden voert een ETW uit dankzij het ETW-certificaat.  Een grondige en hooggekwalificeerde opleiding met speciale aandacht voor arbeidsveiligheid. Ook Michiel Van Goethem, onze zaakvoerder van Arborum volgt momenteel een opleiding om dit certificaat te behalen. Zo garanderen we u een kwaliteitsvolle en professionele boomverzorging.

118157781 740874490038567 1142633986611579601 n
Gecertifieerd boomverzorger

Wat is een European Tree Technician?

European Tree Technician of boomtechnisch raadgever staat voor iemand die zowel een team boomverzorgers aanstuurt als ondersteuning geeft voor boomgerelateerde problemen.  De ETT voert dus geen werken uit, maar verzorgt eerder een leidinggevende rol.  Denk maar aan onderzoeks-, advies- en rapporteringsopdrachten. Deze gaan over aspecten zoals ontwerp, aanleg en boomsoortkeuze. Daarnaast beheert hij ook de risicobeoordeling, werkbeschrijving en prijsberekening . Tijdens een examen voor dit certificaat test men of de kandidaat over de nodige kennis, vaardigheid en ervaring beschikt. Momenteel zijn er ongeveer 168 ETW’s en 25 ETT’s gecertificeerd in Vlaanderen.

Op zoek naar een partner om uw bomen te verzorgen? Arborum Boombeheer uit Stekene biedt u een professionele boomcontrole aan die er voor zorgt dat uw boom optimaal blijft groeien. Hiervoor kiezen wij steeds een behandeling die geschikt is om de biodiversiteit van bomen te behouden volgens de Europese richtlijnen. Neem gerust contact op via ons contactformulier voor meer informatie.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn