Wat kost een tuinman?

Krijg professioneel advies om uw tuin te onderhouden

Een tuinman is iemand die buitenruimtes onderhoudt. Zo’n vakman inhuren heeft veel voordelen. Zo bespaart u tijd en energie en krijgt u professioneel advies over hoe u uw tuin kan onderhouden. De vraag die vaak gesteld wordt, is hoeveel de service van een tuinman precies kost. In deze blog geven we daar een antwoord op en bespreken we waarmee u best rekening houdt.

Allereerst is het goed om te weten dat de prijs van een tuinman afhankelijk is van verschillende factoren. Denk aan de grootte van uw tuin, de nodige karweien, de ervaring van de tuinman en het gebied waarin u woont. In het algemeen liggen de kosten van een tuinman tussen de € 30,00 en € 65,00 per uur. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dat tarief slechts een schatting is en dat de kosten kunnen variëren.

IMG 2978
shutterstock 1913241967

Factoren als frequentie & werkzaamheden

Een andere factor die van invloed kan zijn op de kosten van een tuinman is hoe vaak die langskomt. Als u bijvoorbeeld een tuinman voor een regelmatig onderhoud (bv. gras maaien of struiken snoeien) inschakelt, zal u waarschijnlijk over een lagere prijs kunnen onderhandelen dan wanneer u slechts eenmalig een beroep op een tuinman doet.

Specifiek zijn de werkzaamheden van belang om de exacte kosten te bepalen. Kleine klussen zoals onkruid wieden en struiken snoeien, kosten minder dan grotere taken zoals een nieuwe tuin aanleggen of een bewateringssysteem installeren.

Tot slot is het raadzaam om de ervaring en kwalificaties van de tuinman in acht te nemen. Een tuinman met veel ervaring en kwalificaties zal waarschijnlijk duurder zijn dan een beginner. Het is echter wel vaak de investering waard, omdat u zo verzekerd bent van deskundig onderhoud en advies.

Meerdere opties vergelijken? Een slimme zet!

Kortom kunnen de kosten van een tuinman variëren van € 30,00 tot € 65,00 per uur, afhankelijk van de grootte van de tuin, de frequentie van het onderhoud, de klussen die uitgevoerd moeten worden en de ervaring van de tuinman. Het belangrijkste is om meerdere opties te vergelijken en zo de beste prijs te verkrijgen. Zo kan u optimaal van een goed onderhouden tuin genieten, zonder dat die een fortuin kost.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn