Hoe verwijdert een boomchirurg bomen op een veilige manier?

Laat uw bomen verwijderen door een boomchirurg

Bomen vormen een belangrijk onderdeel van ons ecosysteem. Daarom is het belangrijk dat ze op een verantwoorde manier worden verwijderd. Bomen weghalen, kan echter gevaarlijk zijn en is dus eerder een taak voor een professionele boomchirurg.

Een boomchirurg heeft de kennis en vaardigheden om bomen veilig en efficiënt te verwijderen. Hij zal vooraf de boom inspecteren en bepalen welke techniek het geschiktst is voor de situatie. De techniek die wordt gebruikt, hangt af van de grootte en vorm van de boom, de locatie en de omgeving.

Om kleine bomen te verwijderen, kan een boomchirurg van een kettingzaag gebruikmaken. Hij zal de takken eerst verwijderen en vervolgens de stam in stukken zagen. Voor grote bomen hanteert hij dan weer een hoogtewerker of klimtechnieken, zodat hij veilig op grote hoogte kan werken. Hij zal de boom eerst ontmantelen door de takken te verwijderen en vervolgens de stam in stukken zagen. De stukken hout worden vervolgens naar beneden gebracht met behulp van een takel.

IMG 2374
IMG 2823

Met de nodige veiligheidsmaatregelen

Het is cruciaal dat een boomchirurg de juiste veiligheidsmaatregelen neemt om ongelukken te voorkomen. Hij zal een gelaatsbescherming, helm en aangepaste kleding dragen om zichzelf tegen vallende takken of kettingzaag te beschermen. Daarnaast maakt hij de omgeving veilig voor omstanders en hindert hij het verkeer niet.

Nadat hij de boom heeft weggehaald, zal de boomchirurg de bijbehorende stronk met een freesmachine verwijderen. Een stronk is de overgebleven stam van de boom die nog in de grond zit. 

Kortom: bomen veilig verwijderen, behoort aan een boomchirurg toe. Dankzij zijn of haar kennis en vaardigheden wordt elke boom veilig weggehaald, zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Raadpleeg dus altijd een ervaren boomchirurg als u een boom wil laten verwijderen.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn